Kava hagyományos elkészítése
Hogyan készítsünk Kava-t a hagyományos módszer alapján?
A tradicionális kava-készítés hasonló a teafőzéshez. A Kava gyökérport szűrőzsákba helyezik, és forró vízben átitatják.
Amire szükség lesz:
- Kiváló minőségű Kava gyökér por.
- Szűrőzsák (a muszlin táska a legjobb, de használhat zoknit, vagy régi pólót is)
- Meleg víz (a csap meleg tökéletes)
- Közepes méretű tál a kava elkészítéséhez.
1. lépés
Mérje ki a megfelelő mennyiségű kava gyökeret. A kava előkészítésében általában egy szokásos adagolási mennyiség 2-4 evőkanál / ember.
Adja hozzá a kava gyökerét a szűrőzsákjához (Ez lehet egy használatlan zokni, vagy bármilyen anyag), és tegye a tálba.
2. lépés
Mérjen ki körülbelül 0,4 liter forró vizet adagonként. Ezután öntsük a forró vizet közvetlenül a zsákba a kava porral.
Áztassa a vízben a zsákot benne a kava porral 5-10 percig. A tradicionális kava-készítés magában foglalja az áztatást, pont mintha a teát főznénk.
3. lépés
A kava előkészítésének harmadik lépése fontos. Dagassza a kava gyökéret a zsákban a vízben. Néha emelje ki a zsákot a vízből, és hagyja, hogy kiáramoljon belőle a víz. Majd folytassa a dagasztást a vízben.
Folytassa ezt addig amig a tálban lévő víz szép tejbarna színűvé válik, és úgy néz ki, mint a csokoládétej. 5-10 perc dagasztás után csorgassa ki a zsákból a vizet. A zsákot benne a kavával szárítsa ki, mert még legalább egyszer kiáztatható!
4. lépés
Végül, mivel a kava tea könnyen lehűl, vagy hűtse le folyadékot a hűtőben, vagy dobjon bele néhány jégkockát.
Amint a kava eléggé lehült, öntse egy csészébe, és fogyasztható is.
TIPP: a maximális relaxációs hatás elérése érdekében a kavát a legjobb, ha üres gyomorra fogyasztja.