Image

A kava adagolása

A kava adagolásával kapcsolatban a fogyasztást megelőzően számos tényezőt kell figyelembe venni. A kava minősége az elsődleges A kava minőségét, és ezzel együtt hatékonyságát és adagolását nagyban befolyásolja az, hogy milyen régen szüretelték. ...

Image

Kava fajták és eredetük

Ma már több mint 100 kavafajtáról tudunk, melyek a Csendes-óceán térségének különböző szigeteiről és országából származnak. Növekedésük nagyban függ az egyes szigetek sajátos éghajlatától. A sziget lakói ...

Image

Kava története

A kava eredetének feltárása kissé olyan, mint egy rejtély megoldása. Senki sem tudja biztosan a kava növény (mámorbors) eredetét, ám manapság a legtöbb ember szerint a kava (részegítő bors) Vanuatu-ból származik. Pontosabban, néhány elmélet szerint a kava a ...

Image

Kava hagyományos elkészítése

Hogyan készítsünk Kava-t a hagyományos módszer alapján? A tradicionális kava-készítés hasonló a teafőzéshez. A Kava gyökérport szűrőzsákba helyezik, és forró vízben átitatják. Amire szükség ...

Image

Kava gyors elkészítése

Amire szükség lesz: Kiváló minőségű Kava gyökér por. Szűrőzsák (a muszlin táska a legjobb, de használhat zoknit, vagy régi pólót is) Meleg víz (a csap meleg tökéletes) Közepes méretű tál a kava elkészítéséhez 2–4 ...